Ost elsker æbler!

3 bud på søde og velsmagende kombinationer af æble og ost!

Æblesæsonen er over os og grøntsagsmarkederne bugner med lækre danske æbler. Det er derfor oplagt at gribe muligheden for at eksperimentere med de forskellige sorter og smagsnuancer, som hører efteråret til.

Æbler og ost bringer det bedste frem i hinanden og uanset hvilken form du vælger er du sikret en fantastisk smagsoplevelse – vil du prøve et alternativ til de friske æbler får du her tips til at servere ost med marinerede, krydrede og tørrede æbler.

Æblechips

Castello recipe for apple chipsÆblechips er et vidunderligt alternativ til kartoffelchips, og fungerer samtidigt perfekt i en salat eller som del af et ostebord.

4 personer

3 æbler, eksempelvis Granny Smith
1 dl æblecidereddike
50 g smør - smeltet
34 tsk fint salt

Vask og tør æblerne. Fjern hele kernehuset, fx med et parisiennejern. Skær æblerne i 1 mm tynde skiver. Vend dem efterhånden i æblecidereddike, så de ikke bliver brune. Pensl æbleskiverne på begge sider med det smeltede smør og fordel dem, uden at overlappe, på 3 plader med bagepapir. Sæt pladerne øverst, midt og nederst i ovnen.

Når æblechips"ene kommer ud af ovnen, er de stadig bløde. Lad dem køle af på en bagerist, så bliver de sprøde. Drys de sprøde æblechips med salt, og spis straks. De bliver bløde, hvis de står for længe.

Bagetid: Ca. 25 min. ved 150° - varmluft.

 

Krydret æblegele

Castello recipe for spicy apple jellyDenne gele går godt sammen med både hvid- og blåskimmelost. Hvidskimmelostens milde smag bliver mere nuanceret i samspil med den krydrede gele, og blåskimmelostens kraftigere smag modnes af geléens smagsnuancer.

4 personer

100 g æblegele
2 spsk lyse rosiner
¼ tsk stødt ingefær

Rør æblegele, rosiner og ingefær sammen. Tildæk den sammenrørte gele og stil den i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til med krydderi.

Serveres med Castello® White, Brie eller Mild Blue på sprøde kiks med æblebåde som tilbehør.

 

Marinerede æbler

Castello recipe for marinated apples with cheese2 personer

1 rødt æble, skåret i tynde både (ca. 175 g)
3 spsk flydende honning (45 ml)
2 tsk hvid/lys balsamicoeddike (10 ml)
3 spsk rosiner (45 ml)

Læg æblebådene i balsamicoeddiken efter udskæring, tilføj honing og rosiner, og lad æblebådene stå i marinaden for mindst 15 minutter.

Tag æbler og rosiner op af marinaden, og server med hvidskimmelost og brød efter eget valg.

Alle artikler