3 Comfort Food Favoritter

Chili Cheese Tops, Croque Madame & Blooming Onion - Comfort Food der føles som mere end bare mad!

Comfort Food handler om at nyde god mad, om at forkæle dig selv og om den lille luksus i hverdagen, som får dig til at føle dig godt til mode. Måske lavede din bedstemor verdens bedste boller og bare tanken om dem bringer duften fra hendes køkken tilbage. Det kan også være at du har cravings efter noget helt bestemt og bare bliver nødt til at give efter. Comfort food føles som mere end bare mad og kan gøre en stor forskel på en grå efterårsdag.

Og hvorfor holde dig tilbage! Her er 3 feel-good opskrifter på lækker og syndig comfort food.

Chili Cheese Tops

Chili Cheese Tops er den perfekte comfort food og faktisk også rigtig nemme at lave. Man kan også med fordel lave massen i god tid, sågar dage før, så der er minimal indsats, når cravingen for chili cheese tops melder sig.

Få opskriften

 

Croque Madame

Ret beset er en croque madame blot en croque monsieur, hvor der toppes op med et spejlæg på toppen - ægget forestiller en lille damehat, deraf navnet.

De fås også i andre varianter, som fx Croque Provencal, hvor der er skiver af tomat i, croque hawaiian med en skive ananas eller hvad med en croque mademoiselle hvor du undlader skinken, men serverer en lille salat på siden. Mulighederne er mange.  Du kan også eksperimentere med osten, her har jeg brugt en kombination af Castello Marquis og castello Aged Havarti, som giver en smule styrke.

Få opskriften

Blooming Onion MED chipotle cheese dip

Kan du lide ristede løg? Kan du lide rigtigt mange ristede løg, som sågar er knasende udenpå og bløde og søde indeni? Så er det her muligvis din kommende livret. Navnet Blooming onion kommer af, at den faktisk ligner en blomst, når den er færdig.

Nok er det løget, som er hovedattraktionen i denne ret, men du absolut ikke undervurdere sidekicket som kommer i form af ostedippen. Har du en hang til nachos, er det her den perfekte dyppelse. Mængden af chipotle, som er røget chili, gør at den ikke er for stærk, men giver en masse dybde til smagen også.

Få opskriften

Thomas Alcayaga

Thomas Alcayaga

Denne artikel er skrevet af Thomas Alcayaga, som står bag madbloggen madetmere.dk. Du kan også følge Thomas’ gastronomiske udfoldelser på Instagram @madetmere.