Øl og vin til din ost

Sådan kombinerer du dine Castello oste med øl og vin!

At finde det perfekte tilbehør til din ost kan give dig en helt særlig smagsoplevelse. Vi anbefaler altid at eksperimentere med smagen og prøve nye kombinationer.

Når du vælger vin og øl til din ost foreslår vi, at du vælger tilbehør baseret på ostens styrke. Mildere oste som Castello Golden eller Castello Creamy White har en delikat smag som passer godt til hvidvin. Vil du være på den sikre side, så vælg en Sauvignon Blanc eller en kold Gewürztraminer. For at fremhæve smagen af de stærkere oste som Castello Danablu kan du vælge en kraftig portvin rig på smag.

Vin har længe været et naturligt valg til ost, men faktisk er der mange oste som passer ligeså godt med en god øl. Mildere oste er et godt match med ale, mens kraftigere oste passer godt med  en mørk ale eller stout. Castello Black er med sit rustikke ydre og dristige smag et godt valg med en porter.

Vil du have tips til at servere dine Castello oste med øl eller vin, så find inspiration i skemaet nedenfor – eller prøv dig frem!