Små løg syltet i portvin med appelsin

Dit ostebords nye bedste ven!

Lad dig ikke snyde af, at disse små løg er tiltænkt en Castello White med grøn peber, de har mange andre potentielle ostematches over sig. Faktisk langt de fleste. Dog synes jeg at de gør sig bedst til oste som har en godt med smag, som de kan være med til at afbalancere.

Selve smagssammensætningen er tænkt sammen for at akkompagnere de distinkte smage af peber, som kommer frem i osten.

Appelsinen bidrager med både sødme fra saften, selvom det heller ikke gør noget hvis du har købt en syrlig en af slagsen. Skallen emmer af æteriske citrusmagende olier, som giver spark på smagen af citrus. Også en smule bitterhed. Forsøg i videst mulig omgang at undgå de hvide dele, da retten ellers kan blive for bitter.

Jeg tør næsten garantere, at dette bliver dit ostebords nye bedste ven. Og samtidig passer de søde løg også godt til kød.

FÅ OPSKRIFTEN HER!

Thomas Alcayaga

Thomas Alcayaga

Denne artikel er skrevet af Thomas Alcayaga, som står bag madbloggen madetmere.dk. Du kan også følge Thomas’ gastronomiske udfoldelser på Instagram @madetmere.