Guide: Så meget ost skal du servere

Her er et par tips til mængden af ost du skal servere ved forskellige lejligheder.

Har du inviteret hele familien til middag eller får du bare besøg af et par venner til et glas rødvin? Når du serverer ost afhænger mængden af ost du skal servere af lejligheden. Her er et par tips til portionsstørrelse:

Here are a few tips for serving sizes:

Osteanretning

Serverer du en osteanretning, der gør det ud for et måltid anbefaler vi 250 g pr. person.

Ost til frokost

Serverer du ost til frokost anbefaler vi 75-125 g pr. person.

Ost til mellemret

Serverer du ost som mellemret til en middag anbefaler vi 25-50 g pr. person.

Ost til dessert

Serverer du ost til dessert anbefaler vi 50-75 g pr. person.

Til et helt måltid anbefaler vi 600-800 gram mad per person. Ved sammensætning af retterne i menuen, må du også se på retterne i forhold til hinanden. Vælg fx en lille forret, hvis du vil servere en fyldig dessert. Og en menu, hvor du serverer en stor forret eller hovedret, kan du afslutte med et lille stykke ost og fx lidt sødt.