En toast er ikke bare en toast

Jeg har altid har en sær forkærlighed for toast. Den er godt nok mange gange blevet fremstillet i en maskine til formålet, men faktisk er det også at foretrække en omgang stegt i en pande, da man kan opnå en større sprødhed og knapt så komprimeret brød. Den bløde ost smelter hurtigt, så du opnår hurtigt et dejligt løbende resultat.

Grunden til at jeg ikke blot ville spille den hvide Castello med trøffel op mod skinke, som man ofte ser var, at jeg synes den dekadente smag af trøffel skulle have et mere syrligt og umami boostet modspil i for af tomatpestoen. Pestoen er også valgt for at give en ekstra dimension til toasten. Man kan også give sig ud i andre eksperimenter med toast. Prøv for eksempel at sætte osten op imod fx en oliventapenade , parmaskinke eller hvad med små sauterede tern af svampe, som er stegt gyldne. Man skal ikke begrænse sig, når det kommer til toast. Og er du rigtig dekadent, så kan du også bare nøjes med frisk revet trøffel sammen med osten. Synes du ordet toast klinger forkert i dine ører, kan du alternativt kalde den enten toastie, cheese melt eller bikini. Sådan gør de i udlandet.

FÅ OPSKRIFTEN HER!

Mikkel Bækgaard

Mikkel Bækgaard

Denne artikel er skrevet af Mikkel Bækgaard - freelance madjournalist, madskribent og madblogger. Han skriver ugentligt om mad i Jyllands-Posten og beriger desuden verden med opskrifter og restaurantanmeldelser på sin blog www.mikkelsmadblog.dk.