Røget Castello Creamy White

Sådan ryger du en Castello Creamy White på grillen!

Selvom en Creamy White allerede smager godt, så er en let gang røg med til at tilføre en ekstra dimension.

Selvom du ikke har en kulgrill, kan du sagtens stadig røge på grillen. Dog kræver det, at du har en grill, hvor du kan lukke til. Ellers forsvinder røgen op i den blå luft og hænger ikke ved osten.

Når du varmrøger denne ost, smelter den også en smule. Så det er en perfekt lille ret efter kødet har været grillen. Jeg har lavet et jordbær tilbehør, som ikke helt er som en marmelade. Det er ikke helt så sødt og faktisk er de næsten konfiterede i olivenolie. Et lille twist af sort peber, balsamico og olivenolie gør det her til et super lækkert tilbehør til.

Du kan selv være med til at give røgsmagen et lille twist, da du kan tilføje krydderier til røgsmuldet, som afgiver smag til røgen. Jeg er ret vild med kombinationen, som jeg har brugt her. Enebær, laurbær og fennikelfrø. Røgsmuld kan købes i steder som forhandler fiskegrej og friluftsbutikker. Nogle supermarkeder har også færdiglavede røgbakker, som er klar til at komme direkte i grillen.

Det er en fordel at bruge Castello Creamy White 300g. Altså den hele ost. Da den nemlig ikke løber ud, når osten smelter. Og skulle du have ekstra røget ost, så gør den sig også godt kold i en sandwich med fx skinke og sennep.

FÅ OPSKRIFTEN HER!

Thomas Alcayaga

Thomas Alcayaga

Denne artikel er skrevet af Thomas Alcayaga, som står bag madbloggen madetmere.dk. Du kan også følge Thomas’ gastronomiske udfoldelser på Instagram @madetmere.