Guide til osteknive

Her får du en guide til at finde de rigtige osteknive til dit ostebord. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig skarp kniv, men der er nu bare noget tilfredsstillende ved at bruge det rigtige værktøj til jobbet!

1. Osteknive til bløde oste
Bløde oste som brie og Camembert har et blødt indre og kan sagtens klistre til kniven, når du skærer den. For at lave et mere rent snit og bevare ostens form kan man bruge en kniv med et ekstra tyndt blad eller endnu bedre en kniv med huller. Hvis ikke du har en ostekniv, kan du også bruge en skarp kokkekniv dyppet i varmt vand.

2. Ost i skiver
Har du brug for skivet ost skal du selvfølgelig have fat på den velkendte ostehøvl, som kan bruges til både hårde og mellemhårde oste.

3. Osteknive til hårde og faste oste
Der findes flere forskellige osteknive, som er velegnede til de mere faste oste. Den store spade med tyndt blad er god til eksempelvis en Emmentaler, mens de mindre egner sig godt til eksempelvis en parmesanost.

4. Ostegafler
Ostegafler kan bruges til at gafle mindre stykker af ost på ostebordet, men er også gode til at holde osten fast mens du skærer eller til at bryde en hård modnet ost i mindre stykker.

Når du serverer osten
Når du serverer ost og måske har flere oste samlet på et ostebord er det en god idé at have én kniv pr. ost. På den måde undgår du at blande smagene fra de forskellige typer af ost.