Kan ost fryses?

Guide til frysning og optøning af ost.

Nogle oste egner sig bedre end andre til at blive frosset ned, men fælles for alle ostetyper er at ostenes modning stopper. Frysningen vil derfor ofte medføre en ofte betydelig kvalitetsforringelse. Generelt bør ingen madvarer ligge i fryseren i mere end et år.

Frysning af ost
Kun skæreoste med et fedtindhold på 45+ eller derover er egnede til at fryse ned. Pak osten ind i alu-folie, husholdningsfilm eller smørrebrødspapir og derefter i en frysegnet plastikpose eller -plastbox. Ost kan fryses i højst 3-4 måneder. Vi anbefaler at fryse osten ned i mindre portioner, særligt for ost med lavere fedtprocent, da den vil smuldre efter frysning.

Her får du et hurtigt overblik over hvilke oste, der er fryseegnede:

Optøning af ost
Vi anbefaler, at du lader osten tø op i køleskabet.