Lad os nu bare koge suppe på det…

Det er koldt udenfor, og når man endelig kommer ind, har man brug for at blive varmet igennem. Der er ikke noget, som gør det bedre end en varm skål suppe.

CREMET ÆRTESUPPE MED DANABLU

Suppe behøver ikke at tage lang tid at lave, og mulighederne for at variere den er nærmest uendelige. Nedenfor får du opskrifterne på to forskellige supper. Løgsuppen giver dig muligheden for at gå at hygge med at lave suppen en hel dag. Ærtesuppen er den hurtige suppe, som ikke tager meget mere end 20 minutter at lave. Og det gør altså ikke noget, at ærterne kommer fra frost. Grønt skulle være godt for øjnene – men i dette tilfælde er det også rigtigt godt for maven.

En god suppe tager mange gange udgangspunkt i en god fond, som man supplerer op med grøntsager, kød, urter og måske en form for stivelse som ris, linser eller pasta.
Hvis du ikke har en god hjemmelavet fond på lager, så skal du endeligt ikke holde dig tilbage. For du kan sagtens snyde en smule. Der er ikke nogen, som ser ned på, hvis basen kommer fra en færdiglavet terning eller koncentreret fond på flaske. I såfald skal bare huske, at du måske skal justere smagene en smule.

Et lille trick til en god suppe er også at huske at smage til med salt og peber til sidst. Nogle gange koger man suppen ind, så hvis man starter med at smage til med salt og peber, så bliver suppen mere koncentreret, når den koges ind. Dette betyder også, at din suppe kan blive for salt. Skulle du ende i den situation, at suppen (eller din ret) generelt bliver for salt, så kan du redde den ved at tilføje lidt syre i form af citronsaft eller eddike og en smule sødme som f.eks. sukker eller honning.

FRANSK LØGSUPPE MED CHEDDAR

Supper åbner også op for lidt leg i køkkenet. Der er ikke nogle faste regler for, hvad du kan og skal gøre. Hvis du vil tilføje lidt cremethed til din suppe, så kan du for eksempel tilføje lidt ost til suppen. Det kunne være en smule blåskimmel, som du blender i ærtesuppen sammen med piskefløde

Det kunne også være en rest rodfrugtmos, som bliver tryllet til en suppe sammen med lidt løg og lidt fond. Her kan du spare tiden, som det normalt tager at koge grøntsagerne møre, da de allerede er kogt. Til sidst kan du blende ost i. 

Hvis du vil have en mere cremet suppe, kan du bruge en blød ost som f.eks. en creme cheese eller en hvidskimmelost. Hvis du synes suppen mangler lidt bund i smagen, kan du sagtens bruge en af de faste, mere lagrede oste som en emmentaler eller gouda. De er propfulde af umami og er perfekte at give smagen dybde.

Alternativt kan osten også rives over suppen lige før servering. Tænk f.eks. en minestrone eller tomatsuppe, hvor man lige før den indtages river et godt lag Matured Cheddar over.

Nåh ja, så smager et stykke brød gratineret med ost jo godt til alle supper.

Alle artikler