Sådan gør du dine filmaftener til en succes

Her er et par geniale fif til at gøre din filmaften til en uforglemmelig oplevelse!

1. AFHOLD DIN EGEN FESTIVAL

Hvis en film bare ikke er nok, så gør en aften ud af det, og smæk et trefoldigt filmprogram på menuen. Det kunne være tre film af den samme instruktør, med samme skuespiller, genre eller tema. Men tilpas det til dine gæster. Det kunne være Brat Packs bedste, Wes Andersons største succeser eller dine yndlingskærlighedsfilm. Sæt jer så godt til rette, og dyk ned i de snacks, der passer til din filmfestival.

 

2. HOP I DE RETTE KLÆDER

Filmelskere, som altid har drømt om at komme op på det store lærred, vil udnytte enhver chance for at klæde sig på som deres yndlingsstjerner, så par din film med en dresscode. Klassiske film med berømte figurer er sjovest at klæde sig ud som – og glem ikke at uddele en pris til aftenens bedst (og værst) klædte.

 

3. LAV EN BAR

Gør en aften ud af det, og inviter dine gæster til at forsyne sig selv med drinks ved at rulle en veludstyret barvogn ind i nærheden af skærmen. Sørg for at have alle de vigtige ingredienser ved hånden, såsom is, sodavand og pynt, der matcher filmens tema: Bloody Mary til gyserfilm, Martini til film noir eller årgangswhisky til westernfilm. Sørg også for at have rigeligt med lækre snacks, så du ikke går glip af et øjebliks spænding på skærmen.

 

4. SKAB EN BIOGRAFLOUNGE

Glem alt om sofaen. Find ind til dit tiårige jeg, og byg din egen hyggelige biograflounge i ægte pyjamasparty-stil. Skub sofabordet til side, saml alle de puder, du ejer, og værsgo! Nu har du de rette omgivelser til tretimersfilm og større forsamlinger, hvor der altid er mangel på pladser. Lækker fingermad, snacks eller delefade er perfekte til at holde den hyggelige stemning i live hele aftenen igennem.

 

5. QUIZIFICER DIN FILMAFTEN

Gør filmaftenen mere interaktiv med en quiz på paratviden. Inviter dine mest konkurrenceorienterede venner og selvudnævnte filmnørder (alle kender sådan en), og test deres viden om aftenens underholdning. Husk at krydre med et par afledte spørgsmål, så du rigtig får udfordret dine filmelskende venner. 

Alle artikler