Sådan holder du den perfekte amerikanske grillfest

Solen er fremme, og dagene er lange. Det er det perfekte tidspunkt til at nyde varmen udenfor og snakke med vennerne over grillen. Og det bedste er, at det er legende let at holde en sommertemafest, som gør hverdagen til en ren fornøjelse, hvis du blot har hovedelementerne på plads.

1. Hold det hyggeligt

Hvis du inviterer vennerne til en spontan grillfest, så sørg for at få din have til at virke lige så indbydende som din spisestue. Der er intet som en mønstret dug med matchede servietter, der kan binde looket sammen. Nogle lyskæder i træerne vil uden tvivl skabe den rette stemning, og husk altid at placere maden tæt på morskaben. Hold det muntert og intimt ved at lægge sidste hånd på retterne ved bordet. Et stænk olivenolie eller vinaigrette, friske krydderurter eller revet ost, og så er alle klar til at sætte tænderne i de lækre grillretter.

 

2. Forbered grillmesterens arbejdsstation

Det siger sig selv, at grillmesteren har den vigtigste rolle til enhver havefest. Sørg for, at grillområdet er klargjort med alt, hvad der skal bruges af vinaigrette og barbecuesaucer til at smøre på kødet og grøntsagerne, så grillmesteren kan fokusere på en lækker tilberedning, mens der konverseres med gæsterne om den perfekte måde at stege en bøf på.

3. Pift de klassiske grillopskrifter op

For at sikre at din spontane sommerfest bliver mindeværdig, kan du pifte de klassiske grillopskrifter lidt op for at gøre festen spændende, holde samtalen i gang og tallerkenerne fyldte. Små tilføjelser såsom at skifte majskolberne ud med asparges eller fennikel på grillen eller at smelte skiver af Castello Burger Blue ovenpå bøfferne gør hele forskellen, selv om det ingen tid tager! Hvis du sætter en masse friske krydderurter på bordet, kan dine gæster selv udvælge deres favoritter og eksperimentere med forskellige smage – og i takt med at du serverer lækkerierne direkte fra grillen, kan de tilføje deres yndlingskrydderurter til retten.

 

4. Dyppelse, dyppelse og mere dyppelse!

Amerikanske grillfester har stort fokus på dyppelse og saucer. Ketchup, sennep, mayonnaise og honning-Dijon er nogle af de faste ingredienser. Tilføj syltede agurker, avocado, grillede rødløg og jalapeños for at tilføre et ekstra lag af nydelse.

 

5. Få styr på grilltilbehøret

Tilbehøret skaber grillmåltidet. Heldigvis kræver det ikke det store at få styr på det. Fra en almindelig majskolbe med smør eller ost til en frisk cæsarsalat, krydrede baked beans, Mac ’n’ Burger Blue Cheese, hvidløgsbrød eller bagte søde kartofler fyldt med kylling og Extra Matured Cheddar – hvad der end får din mund til at løbe i vand. Sørg blot for, at der er nok til alle! Få inspiration til dit grilltilbehør her.

 

6. Ud med mixeren, ind med flaskerne

Hold grillfesten afslappet, og dine hænder frie, ved at have isterning- og mixerfrie valgmuligheder. Ginger-beer, vin, juice, mineralvand, prosecco og kolde øl skulle gerne dække jer ind. Og hvis cocktails er afgørende for jeres fest, så vælg løsningen med en stor bowle, som du kan fylde op, og som gæsterne selv kan skænke fra. Det er også en god måde at bryde isen på for at få gang i grillfesten.

 

Er du klar til at invitere til en spontan grillfest i haven? Ingen grund til at stresse, vi har en guide til, hvad du har brug for at have i gemmerne, så du kan slappe af som vært, lige her.

Alle artikler