Skab et smukt og indbydende tapasbord med Castello

Tapas handler om nydelse, om at opdage nye smage og om at udforske en masse små kolde og/eller varme retter. Det er en perfekt måde at samle venner eller familie til en afslappet og hyggelig aften!

Hvilke oste skal jeg servere?

Når du sammensætter dit ostebord er den en god ide at blande flere forskellige oste. Tag højde for at vælge nogle med forskellig smag, konsistens (bløde, semi-hårde, og hårde oste) og farve (for eksempel hvidskimmel, blåskimmel og gule oste). Tricket er at servere et bredt udvalg af oste.

Servering ved rette temperatur

For at sikre at ostene når deres fulde smagspotentiale, er det vigtigt ikke at servere dem direkte fra køleskabet. Tag skimmeloste ud af køleskabet omkring en halv time før servering. Hårde gule oste skal derimod tages ud af køleskabet omkring 15 minutter før servering, da de har tildens til at blive tørre og uappetitlige, hvis de står uden for køleskabet for længe.

Hvad skal jeg servere udover ost?

Brød passer altid godt sammen med ost. Prøv langtidshævet surdejsbrød, ristet rugbrød eller let italiensk brød. Knækbrød og og kiks fungerer også godt. Husk også en god skinke, såsom prosciutto eller serrano, til at akkompagnere osten.  Bresaola og andre tørrede italienske/spanske pølser er også dejligt tilbehør til osten og brødet. Sidst men ikke mindst er der et bredt udvalg af chutneys, dips og stuvet frugt, der passer godt til ost.

Her er 10 forslag til akkompagnementer til et overdådigt tapasbord med Castello ost

  1. Grillede squash med revet ost
  2. Grillede asparges med revet cheddar
  3. Ærtepuré
  4. Tomatpesto
  5. Langtidsbagte tomater
  6. Saltmandler
  7. Syltede rødløg
  8. Balsamicosvampe
  9. Ovnstegte kartofler
  10. Honingsyltede nødder med abrikos