Kuinka säilytät homejuustosi

Kuinka homejuustoa tulisi säilyttää ja mitkä ovat pilaantuneen juuston merkit? Saat vastauksen tästä!

Säilytys

Juustojen täytyy saada hengittää. Muovipakkauksen poistaminen on ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä ostaessasi uuden juuston. Suosittelemme, että säilytät homejuustosi alumiinifoliossa, sillä se antaa juuston hengittää. Voit laittaa juuston myös ilman pakkausta rasiaan, jossa on muutama reikä kannessa. Juustoa tulisi säilyttää 5-7 asteessa, mieluiten jääkaapin vihanneslokerossa. Avaamisen jälkeen juustoja voi säilyttää 4-6 päivää. Ammoniakin haju viittaa siihen, että juusto on pilaantunut.

Jos haluat oppia lisää Castellon valmistamista erityyppisistä juustoista, jatka lukemista!

Sinihomejuusto

Sinihomejuustolla on terävä ja selväpiirteinen maku. Home on levittäytynyt ympäri juustoa – sekä sisä- että ulkopuolelle. Home tarvitsee kehittyäkseen happea ja siksi juuston valmistusvaiheessa juustoon pistellään reikiä neuloilla. Tällä varmistetaan homeen kasvu. Sinihomejuustojen maku muuttuu pistävämmäksi ajan kuluessa, mutta jos juusto muuttuu keltaiseksi tai haisee ammoniakille, sinun ei tulisi syödä sitä.

Valkohomejuusto

Valkohomejuustolla on mieto maitoinen maku. Epäkypsä valkohomejuusto on sisältä kiinteä ja kuoren alta pehmeä, sillä kypsyminen alkaa ulkopuolelta. On olemassa myös valkohomejuustoja, joilla on vahva ja erottuva maku. Valkohomejuustoissa home kasvaa juuston pinnalla.

Punahomejuusto

Punahomejuustoilla on rikas ja aromikas tuoksu sekä maku. Juuston valmistusvaiheessa tuore homejuusto sivellään punahomeella. Juuston vanhetessa pinta muuttuu oranssimmaksi ja maku voimistuu. Kuori tulisi myös nauttia, jotta juustosta saa kokonaisvaltaisen makuelämyksen.

Haluatko oppia lisää juustoistamme ja saada tarjoiluvinkkejä?
Katso koko juustovalikoimamme.

Näytä kaikki artikkelit