Herkullinen juustotarjotin

Juustotarjotin on taakuvarma suosikkijälkkäri viikonloppuun - erilaiset makuyhdistelmät saavat aikaan keskustelua ja porukalla on hauskaa kokeilla jännittäviäkin yhdistelmiä.

Herkullinen juustotarjotin

Valitessasi juustoja juustolautasta varten, huomioi juustojen erilaiset värit, koostumukset sekä muodot. Erinäköiset ja makuiset juustot toimivat hyvin juustolautasella. Hyvä määrä pääsiäisaterian juustotarjoiluun on noin 3-5 erilaista juustoa.

Tälle juustotarjottimelle valitsimme Castello Creamy White valkohomejuuston, Castello Creamy Blue sinihomejuuston sekä Cheddarin. Muista aina valita juustolautasellesi yksi miedompi juusto, joka sopii kaikkien makuun.

Juustojen seuralaisiksi valitsimme lemon curdin ja inkiväärihillokkeen. Tavallisesti lemon curdia käytetään leivonnassa ja paahtoleivän kanssa, mutta se ansaitsee paikkansa myös juustolautasella. Sen raikas ja makea makumaailma sopii loistavasti yhteen täyteläisten juustojen kanssa. Inkiväärihilloke täydentää makukokonaisuuden.

Easter Cheese Board

Ryhdy luovaksi!

Juustolautasen luomisessa voi joko tavoitella tähtiä tai luottaa yksinkertaisiin klassikoihin - et voi epäonnistua! Voit halutessasi leikitellä huolettomasti eri makupareilla. Tässä muutamia taakuvarmoja juustojen seuralaisia.

Leipä: crostinit, voileipäkeksit, patonki ja rieska

Makeat: hillot, aprikoosit, meloni, viikunat

Suolaiset; paahdetut mantelit, cashew-pähkinät, kalamata-oliivit ja tulinen sinappi

Lihat: prosciutto, salami ja serranon kinkku

Vinkki

Saadaksesi homejuustoista mahdollisimman aromikkaita, ota ne esille noin tunti ennen tarjoilua.

 

Näytä kaikki artikkelit